Een beoordeling van houten pergolas11 meeteenheid: ieder raamgeheel meetcode: netto oppervlakte betreffende al die draairamen, onderverdeeld per type. Een afmetingen geraken bepaald aan de hand betreffende de dagopeningen. aard met de overeenkomst: Forfaitaire Hoeveelheid (FH) Bewegingsrichtingen en indelingen betreffende opendraaiende ramen volgens gevelplannen en/ofwel raamborderellen. Specificaties Aluminium drainageprofielen worden niet toegestaan. Hang- en sluitwerk: Enkel opendraaiende ramen met vleugelhoogte < 70 cm bestaan voorzien aangaande ons éénpuntszijvergrendeling; vleugelhoogtes > 70 cm met een meerpuntsvergrendeling; vleugelhoogtes > 120 cm met ons 3-de middensluiting; vleugelbreedtes > 110 cm betreffende een bijkomende vergrendeling in een boven- en onderregel. Dubbel opendraaiende ramen bestaan voorzien met ons middenvergrendeling, waarbij één vleugel is voorzien met 2 ingewerkte kantschuiven uit roestvast staal (RVS). De vleugel welke indien tweede opendraait kan zijn voorzien van een kantschuif ook boven- mits onderaan. Draai-en kipramen met vleugelhoogte ofwel -breedte > 120 cm bestaan te voorzien van ons bijkomend sluitpunt in de onder- en bovenregel of met allebei de zijkanten, vanaf 180 cm continue 2 bijkomende sluitpunten in een onder- en bovenregel ofwel met allebei de zijkanten. Vanaf ons vleugelbreedte over 140 cm wordt ons bijkomende schaar voorzien teneinde de stabiliteit over het raam te garanderen. Het kipbeslag kan zijn standaard voorzien van een antifoutbediening en nastelbaar d.m.v. regelschroeven, welke toelaten ook een aandrukkracht van de vleugel op dit buitenkader als de symmetrie t.o.v. dit buitenkader voor te regelen. In gekipte stand dien dit onmogelijk zijn met buitenuit dit raam nader te openen of te lichten. Bij vleugelgewichten > 90 kg is ons versterkingsset voorzien voor een bovenscharnier. Sluitpunten: zelfregelend paddestoeltype conform ATG richtlijnen systeemleverancier (ofwel gelijkwaardig).

De verschillende prestaties betreffende een beglazing geraken afgewogen anti de voorschriften van STS 38 (NBN S23-002). [] 25 - NBN S23-002:2004 (STS 38): Beglazing Prestaties aangaande de afdichtingprofielen Die aanmeldingen doen dienst mits middendichting, aanslagdichting en beglazingsdichting (NBN S ). Die aanmeldingen moeten en blijvend zijn. Het afdichtingprofiel dien chemisch verenigbaar zijn betreffende zijn omstreken, betreffende name met de afdichtingkit met de isolerende beglazing. Gezien de diversiteit betreffende de materialen die ermee in contact mogen komen en de wisselwerkingen welke voortspruiten uit een fysisch-chemische eigenschappen, belemmeren een huidige specificaties zichzelf tot het vestigen aangaande de toewijding op mogelijke moeilijkheden. Profielen welke perfect of gedeeltelijk uit capillair materiaal bestaan vervaardigd, mogen ook niet met vocht blootgesteld geraken en mogen enig dienst verrichten als lucht- of stofdichting STS Buitenschrijnwerk Handige voorschriften 29

15 Alle hang- en sluitmechanismen dienen te eenvoudig, feilloos, geruisloos en buiten speling werken en mogen geen nadelige kracht hebben op een vereiste luchtdichtheidsprestaties. De opstelling betreffende vaste handgrepen mag de ergonomische bediening betreffende het sleutelslot ook niet hinderen. Dit dichttrekken over de deur moet op een vlotte methode kunnen plaatsvinden waardoor geen contact gemaakt is met een vaste deurstijl. Vanwege een voorlopige en definitieve oplevering staat de aannemer in wegens de juiste afregeling met het hang- en sluitwerk hang- en sluitwerk - scharnieren en paumellen PM Scharnieren en paumellen vriendelijk met de afmetingen en het zwaarte over een vleugels. Vleugels breder vervolgens 120 cm of zwaarder vervolgens 120 kg geraken uitgerust met regelbare scharnieren en een versterkingsset. Specificaties Type: paumellen verdektliggend opendraaiende ramen d.m.v. tweedelige (2D) scharnieren verdektliggend buitendeuren d.m.v. minimum 4 driedelige (3D) klembare scharnieren vanwege opdekdeuren betreffende eurogroef. Een scharnieren zijn voorzien met een horizontale-, hoogte- en aandrukregeling, zonder demontage met een deurvleugels. : gebichromateerd staal. Inox stift volgens STS met ons knoopdikte van miniem 8mm voor ramen en 11mm wegens deuren. De scharnieren worden op een profielen bevestigd d.m.v. bevestigingsstukjes in een buisvormige kamers met de profielen. De bevestigingsschroeven worden verzorgd ingewerkt ofwel afgedekt d.m.v. aangepaste afdekkapjes. In functie met de respectievelijke raam- en/ofwel deurhoogte beantwoordt het aantal ophangpunten met een richtlijnen over een technische goedkeuring of geraken gering volgend reeks scharnieren geplaatst: hoogte tot 100 cm: minimum 2 scharnieren hoogte van 100 tot 180 cm: minimum 3 scharnieren hoogte meer vervolgens 180 cm: minimum 4 scharnieren (alle buitendeuren en raamdeuren) hang- en sluitwerk - sloten PM Al die sloten uithangen vervat in ons universele slotkast, zodat een benodigde uitsparing in de deur verder bruikbaar kan zijn wegens overige slotfuncties.

Buiten kan zijn het aangenaam, in al die privacy, vertoeven op het grote terras voor de prive zwembad betreffende 4 voor 8 meter. Daar zijn tevens alsnog enkele houten vlonders terrassen en balkons. De villa heeft buiten verlichting en ook mooie verlichting betreffende verscheidene kleurcombinaties in het zwembad.

Binnensluiting: een in een aanmeldingen gemonteerd mechanisme het is bediend door middel van ons kruk welke een vergrendeling betreffende de vleugel verzekert in een gesloten stand 23. Sluitkruk: bedieningstoestel vanwege binnensluiting. Binnensluiting betreffende haar kruk 24. Taats: draaias waarrond ons vleugel volledig kan draaien "Balancier" slot: slot met een kruk (aan een ene zijde) welke de dagschieter bedient, en ons sleutelbediende nachtschieter. Deze sleutel kan echter tegelijk tevens de dagschieter bedienen Afspraak wegens een openingsrichting met vensters en deuren Een grafische voorstellingswijzen van een bedieningsrichting (overeenkomstig EN 12519) bestaan een eerstvolgende (afbeelding 4): een sporten aangaande de vleugel tot de gebruiker toe is aangeduid met ons doorlopende lijn de sporten betreffende een vleugel betreffende een gebruiker weg wordt aangeduid met een stippellijn.

Ga tot het andere uiteinde over een eerste vlonderplank en schroef die hier op dezelfde handelwijze vast. Boor nu al die eerstvolgende gaten in een onderbalken en schroef een vlonderplank op elk "kruispunt" met 2 schroeven vast aan een onderbalken.

Bij een dakpergola ga u voor verschillende dwarsliggers in een gewenste lengte aangaande uw dak + 50 cm (zo bezit u dan ook met allebei de zijden 25 cm overstek). Voor een 'normale' enige pergola plaatst u dan ook bovenop een liggers teneinde een 50 cm een zogenaamde dwarsruiter.

16 Wij spreken met ons geringe verhouding spint wanneer in dezelfde omstandigheid minder vervolgens 30 mm spint aanwezig kan zijn Breedte aangaande de jaarringen Er zijn geen specifieke voorschriften wat betreft een jaarringen vanwege toepassen in buitenschrijnwerk. Wegens gelijmd-gelamineerd hout mag in overeenstemming met de NBN EN het verschil in breedte tussen een jaarringen in eenzelfde vlak niet verdere dan 3 mm bedragen.

Vanwege een volgende onderwerpen ga tot: steigertypes; steigers meestal; houten steigers; houten steigers museum variant; stalen steigers; steigergaas;  

Ons zwembad kan zijn vanwege heel wat lieden de favoriete plek om te vertoeven in een zomer. Lekker op dit strandlaken liggen en af en toe ons verkoelende duik nemen, hemels! Natuurlijkis het gemeente zwembad gezellig, maar nog leuker is het zodra je thuis jouw eigen zwembad hebt! Haal een barbeque uit, nodig huisgezin en vriendinnen uit en maak daar ons knus zomers feestje met. De bikini's en zwembroeken mogen uit een kast, het kan zijn tijd om ons verfrissende duik te nemen!

Voor het raam is een dorpel voorzien in de hoofdaanneming. Uitzicht raam Op een uitvoeringstekening staan hulplijnen op de juiste verhoudingen met dit raam te bepalen. Inbegrepen in een prijs: Verwijderen betreffende al die klevers Reiningen aangaande een ramen voor oplevering R A7. ramen R02.01 tot en betreffende R02.04 Specificaties houten raam FH st Locatie: 2de verdiepeing Dagmaten over het raam: oculus diameter 68cm, raam op schoot. Afwerking nachtzijde bovenkant en zijkanten: raam compleet in te pleisteren, de opening tussen dit raam en het metselwerk wordt opgevuld met een samendrukbaar isolatiemateriaal, geen PUR. Dit raam krijgt nauwelijks dorpel. Dit inpleisteren met dit raam kan zijn doorlopend. Uitzicht raam Op de uitvoeringstekening staan hulplijnen op een geschikte verhoudingen aangaande dit raam te bepalen. De kleinhouten verdeling wordt op de glasbladen aangebracht, dit gebruikte materiaal hiervoor is aluminium, gelakt in dezelfde kleur wanneer dit buitenschrijnwerk. Dit kleinhout is alleen aan de dagzijde aangebracht. Inbegrepen in een verkoopprijs: Verwijderen van alle klevers Reiningen aangaande de ramen bij oplevering R02.01, R02.02, R02.03 en R profielsysteem hout/draairamen Bestek buitenschrijnwerk Koninklijke Loge Groendendaal 10

Eens de palen genoeg vast uithangen en een stabilisé uitgehard is kan men de betonplaten plaatsen. Die worden ons 15-tal centimeter in de vloer gestopt om te verhelpen het dieren zicht uitgraven of onkruid zich verderzet.

Een optimale functie van rolluiken is het cruciaal het u ook niet alleen het rolluikpantser reinigt. Dit reinigen aangaande een geleiders is heel essentieel.

10 Deel 2 Mogelijke oplossingen: Oriëntatie In België aankomen slagregens en waterinfiltraties het vaakst wegens voor gevels naar het zuidwesten gericht Men zou de integraal toegankelijke inkomdeur mogen posten in de minst blootgestelde gevel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *